Rezervare in 2 pasi
CIRCUIT-SEJUR CIPRU - Circuite
 

CIRCUIT-SEJUR CIPRU

3 stele
imagine oferta
  • CIRCUIT-SEJUR CIPRU
  • CIRCUIT-SEJUR CIPRU

CIPRU - Cipru

Circuit si Sejur, Mic dejun

Transport: Avion+Autocar

Perioada: 26.01.2019 - 07.10.2019

8 zile / 7 nopti

640 Euro / Persoana/sejur

REZERVA OFERTA

 

CIRCUIT-SEJUR CIPRU

Nicosia –Limassol - Paphos - Larnaca

                                                   Perioada : 07.10- 14.10.2019

 

Ziua 1 ( 07.10.2019): Cluj Napoca – Larnaca – Nicosia

Întâlnire cu însoțitorul de grup pe aeroportul din Cluj Napoca la ora 11.00 pentru îmbarcare la ora 13.00 pe zborul companiei Wizzair cu destinatia Larnaca, sosire la ora 15.35. Transfer autocar spre Nicosia. Cazare la hotel Royiatiko 2*  în centrul orașului Nicosia, capitala Republicii Cipru. Plimbare pe stradutele cosmopolite ale Nicosiei, timp liber pentru cina.

Ziua 2 (08.10.2019): Nicosia

Mic dejun, apoi pornim în explorarea orașului. Dimineață intrăm în câteva biserici pentru a observa cum femeile din parohie împodobesc Icoana care-l înfățișează pe Hristos coborât de pe Cruce. Apoi, de la înălțimea turnului Shacolas privim spre panorama extraordinară a orașului și ne facem planul de vizite. Vizităm partea de sud, grecească, a orașului Nicosia. Un oraș cu o populație de puțin peste 100 000 de locuitori, Nicosia este singura capitală din lume divizată între 2 state: Republica Cipru, recunoscută internațional, membră a Uniunii Europene și a zonei Euro și Ciprul de Nord, recunoscută ca atare doar de către Turcia. Nicosia este, de asemenea, cea mai estică capitală a unui stat membru al Uniunii Europene. Vedem Palatul arhiepiscopului, bisericile Agios Ioannis, Agios Savva, Agios Trypitios și nu uităm de străzile pietonale pline de magazine de suveniruri și cafenele, dar nici de zidurile formidabile ale orașului, construite de către venețieni, păstrate în mare parte intacte. Cazare la hotel Royiatiko.  

Ziua 3 (09.10.2019): Nicosia

După micul dejun, trecerea în partea turcească se face pietonal, pe bază de carte de identitate (nu e nevoie de pașaport). Vom vedea Moschea (fostă catedrală) lui Selim al II –lea (arhitectură gotică), Biblioteca Sultanului Mahmut al II-lea (arhitectură otomană), Marele han, Biserica Sf. Nicolae și Piața municipală. Cazare tot la hotel Royiatiko.

Ziua 4 (10.10.2019): Nicosia – Kakopetria și biserica Agios Nikolaos tis Stegis -  Mănăstirea Kikkos (munții Troodos) - Limasol

Mic dejun târziu, apoi ne îndreptăm spre Mănăstirea Kikkos în munții Troodos. Această mănăstire dedicată Fecioarei Maria, care găzduiește una dintre cele 3 icoane pictate ale Apostolului Luca care s-au mai păstrat până în ziua de azi, este cea mai mare și mai vestită mănăstire a Ciprului. În Munții Troodos (cel mai înalt vârf este Muntele Olimp – 1952 metri) se mai găsesc alte 9 biserici bizantine incluse pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Vom vizita lângă Kakopetria – un foarte frumos sat de munte – una dintre aceste biserici, pictată,  din secolul al X-lea (plimbare 2,5 km până la biserică, opțional). Cină și cazare la hotel Navarria 3* în zona Limassol.

Ziua 5 (11.10.2019): plajă și baie

Mic dejun, apoi ne relaxăm sub razele calde ale soarelui pe nisipul fin al Mediteranei sau la piscina hotelului. Cină și cazare la același hotel în zona Limassol.

Ziua 6 (12.10.2019): plajă și Limassol

Mic dejun și plajă. După amiază pornim în explorarea orașului Limassol. Castelul Medieval cu Muzeul medieval al Ciprului, vechiul și noul port, Biserica Sf. Gheorghe în care s-a căsătorit regele englez Richard Inimă de Leu cu Berengaria, o nobilă spaniolă din Navarra,  Primăria și Piața centrală, dar și emblema orașului – catedrala Agia Napa – tuturor li se cuvine o scurtă vizită. Cină și cazare la același hotel în zona Limassol.

Ziua 7 (13.10.2019): Anticul Kourion și Paphos (opțional)

Mic dejun și plajă. Opțional vizită la Kourion și Paphos. Paphos este vechea capitală a insulei și unul dintre cele mai frumoase locuri ale ei. De pe faleză se vede Stânca Afroditei, locul în care a ieșit din apele înspumate ale mării Afrodita (Venus), zeița frumuseții și a iubirii. În situl arheologic vedem mozaicurile din ”Casele” lui Dionisos, Tezeu și Orfeu, care descriu scene din legendele Olimpului. Anticul Kourion a fost fondat de micenienii veniți din Argos, dar a atins apogeul după ce romanii au cucerit insula în 58 Î. C. Aici se găsesc amfiteatrul roman, termele și agora, bazilicile, casa lui Ahile, casa gladiatorilor, Templul lui Apolo și multe alte vestigii care ne vor încânta pe dealul de pe care se vede mirific marea. Cină și cazare la același hotel în zona Limassol.

Ziua 8 (14.10.2019): Limassol – Larnaca-  Cluj Napoca

Mic dejun, apoi pornim spre Larnaca, unde intrăm în biserica Sf. Lazăr. Legenda spune că Sf. Lazăr, ridicat din morți de către Hristos, a venit să-și petreacă restul zilelor în Larnaca, dar în biserica construită deasupra mormântului lui poate fi văzut doar mormântul gol fiindcă rămășițele pământești au fost furate. După ce încercăm să vedem flamingo roz pe lacul sărat de la marginea orașului și după o scurtă oprire la Hala Sultan Tekke (a patra moschee ca importanță a lumii, după cele de la Mecca, Medina si Al Aksa din Ierusalim) pe locul unde a fost înmormântată mătușa după mamă a profetului Mohamed, ne îndreptăm spre aeroport pentru îmbarcare la ora 16.10 pe zborul companiei Wizzair spre Cluj Napoca. Sosire în Cluj la ora 18.55.

Data de plecare

 

Tarif standard

 in camera dubla (avans 50%)

 

07.10.

2019

640 euro

 

Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 80 euro

Supliment camera single: 100 euro

 

Zborul poate suferi modificari de orar, turistii vor fi anuntati imediat de modificarile survenite...

Tariful include:

   **  bilet avion  Cluj Napoca/ Larnnaca/ Cluj Napoca, bagaj mare de cala( 10 kg)

   **  transport autocar modern aeroport Larnaca/ Nicosia, transport Nicosia/ Limassol, transport Limassol/ Larnaca aeroport

   ** 7 nopţi cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*/3*, 4 cine

   ** asistenţă turistică, insotitor grup din Romania

Tariful nu include:

  ** biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, aşezăminte de cult etc.) şi nici ghizii pentru acestea.

** excursie optionala Paphos si Kouros 20 euro/ persoana

** asigurare medicală de sănătate si storno;

 

REZERVA OFERTA / CERE INFORMATII

Servicii incluse

** bilet avion Cluj Napoca/ Larnnaca/ Cluj Napoca, bagaj mare de cala( 10 kg) ** transport autocar modern aeroport Larnaca/ Nicosia, transport Nicosia/ Limassol, transport Limassol/ Larnaca aeroport ** 7 nopţi cazare cu mic dejun la hoteluri de 2*/3*, 4 cine ** asistenţă turistică, insotitor grup din Romania


Servicii neincluse

** biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, aşezăminte de cult etc.) şi nici ghizii pentru acestea. ** excursie optionala Paphos si Kouros 20 euro/ persoana ** asigurare medicală de sănătate si storno

 
Parteneri Mihut Travel

Ministerul Dezvoltarii regionale si Turismului: Tel: 0800 86 82 82 ANPC: Tel: 021-313 06 09 ; 0800 08 09 09

website dezvoltat de newpixel design