Rezervare in 2 pasi
Pelerinaj Italia- Roma în Postul Paștelui - Circuite
 

Pelerinaj Italia- Roma în Postul Paștelui

3 stele
imagine oferta
 • Pelerinaj Italia- Roma în Postul Paștelui
 • Pelerinaj Italia- Roma în Postul Paștelui

Roma si Florenta - Italia

Circuit, Mic dejun

Transport: Autocar

Perioada: 25.01.2019 - 23.03.2019

8 zile / 7 nopti

430 Euro / Persoana/sejur

REZERVA OFERTA

            

Pelerinaj Italia- Roma în Postul Paștelui

23 - 30 martie 2019

 

Ljublijana - Treviso - Padova - Florenţa - Roma - Cascia - Assisi - Veneţia

 

Ziua 1 (sambata, 23 martie 2019). Baia Mare – Ljubljana - Veneția (1050 km)

Plecare la ora 02:00 din Cluj Napoca- Baia Mare- Satu Mare spre Budapesta - Ljubliana - Trieste. După-amiaza o vom petrece în Slovenia, o mică ţară cu aproximativ 2 milioane de locuitori desprinsă din fosta Iugoslavie. Vom servi cafeaua într-unul din barurile din centrul capitalei, Ljubliana, locul unde Iason şi argonauţii săi au omorât dragonul, care a devenit simbolul oraşului. Vom trece peste râul Ljublianka pe Podul Triplu şi pe Podul Dragonului, vom vedea Fântâna celor 3 râuri ale Carniolei şi vom admira castelul reşedinţă a ducilor de Carintia. Cazare la hotel de 3* în San Dona di Piave (zona Venetia).

Ziua 2 (duminica, 24 martie 2019). Veneția - Padova - Bologna – Florența (330 km)

După micul dejun vom pleca spre Padova, iar pentru bucuria pe care o simţim în noi vom merge să mulţumim şi să ne rugăm pentru sănătate şi pentru multe alte bucurii la mormântul Sfântului Anton în Bazilica Sfântului Anton. Vom vedea, de asemenea, frumosul parc înconjurat de statui Prato della Valle şi Basilica di Santa Giustina, Piazza delle Erbe cu Palazzo della Ragione, Universitatea - a doua cea mai veche a Italiei, din 1222. Dupăamiază, la Bologna, vom face cunoștiință cu un oraș cu o tradiție antică, unul dintre cele mai frumoase din Italia, care găzduiește cea mai veche Universitate a Europei, fondată în 1088. Cazare la hotel de 3* în Montecatini Terme (în apropiere de Florența), una dintre cele mai frumoase stațiuni termale ale Italiei.

Ziua 3 (luni, 25 martie 2019). Florența – Roma (350 km)

După micul dejun ajungem la Florența. Pentru a vedea de unde a început Renașterea începem plimbarea noastră din Piazza del Duomo. Admirăm catedrala cu cea mai mare cupola din lume, palatul din care familia Medici a condus destinele Toscanei și capela cu sculpturile lui Michelangelo în care se odihnesc reprezentanții cei mai importanți ai familiei Medici. Trecem prin fața Palatului Vechi spre Ponte Vecchio peste râul Arno, atât de frumos încât nici nemții nu s-au îndurat să-l distrugă. Cazare si cina la hotel de 3* în zona Roma.

Ziua 4 (marti, 26 martie 2019). Roma

După micul dejun intrăm cu trenul în Roma și începem pelerinajul nostru la Vatican. Vizităm Bazilica Sf. Petru cu statuia sfântului și admirăm Pieta lui Michelangelo, coborâm în subsolurile basilicii la mormintele papilor, apoi pe malul Tibrului ne îndreptăm pe lângă Castelul San Angelo (fostă reședință papală) spre Carcera Mamertină, în care se spune că au fost întemnițați Petru și Pavel. Mai vedem Coloseumul, Columna lui Traian și Biserica Sf. Petru în Lanțuri, în care se află opera neterminată a lui Michelangelo - Moise, și sub altar sunt ținute lanțurile în care a fost înlănțuit Sf. Petru. Cazare si cina în același hotel din zona Roma.

Ziua 5 (miercuri, 27 martie 2019). Roma

După micul dejun intrăm din nou în Roma, unde vizităm celelalte 3 bazilici papale: San Giovanni in Laterano - episcopia Romei, în care sunt scările pe care Isus le-a suit la palatal lui Irod în Ierusalim, Santa Maria Magiore, construită după ce papei Silvestru i-a apărut Fecioara Maria în vis și Sf. Pavel în afara zidurilor. Cazare si cina la același hotel din zona Roma.

Ziua 6 (joi, 28 martie 2019). Roma - Cascia – Assisi  – Padova (610 km)

După micul dejun pornim spre nord. La Cascia vizităm biserica Sfintei Rita și la Assisi vedem bazilica papală etajată a Sf. Francisc și bisericuța Porziuncola din Santa Maria degli Angeli, care a avut un rol important în viața sfântului și în care şi-a petrecut și ultimele zile din viața pământească. Cazare la hotel de  3* în zona Padova. (650 km)

Ziua 7 (vineri, 29 martie 2019). Veneția - Maribor (420 km)

După micul dejun intrăm în Veneția.  „...Am văzut prima dată Piaţa San Marco acum zece ani” scria Bogdan Teodorescu. „De atunci am mai fost de câteva ori, în diferite anotimpuri, şi de fiecare dată am descoperit câte ceva, dar mai ales am revăzut, din nou şi din nou aceleaşi lucruri, m-am întors exact în aceleaşi locuri, am privit monumentele din aceleaşi unghiuri, am parcurs dimineaţa, la prânz şi seara aceleaşi trasee. Şi încă nu mi-a ajuns. Fiindcă nu mai am cum să o văd prima dată, încerc să o văd mereu încă o dată”. Insulele Murano - cu atelierele de sticlă, Burano - cu soţiile pescarilor aşteptându-şi soţii să se întoarcă de pe mare în căsuţe viu colorate, fiecare în altă culoare, făcând dantelă, sau Torcello - prima insulă locuită din lagună, astăzi aproape părăsită, doar cu catedrala bizantină a Veneţiei străjuind întinderea de ape încă din secolul al VII - lea, Piaţa San Marco - cu Bazilica, Palatul Dogilor şi Campanilla înaltă de aproape 100m, toate trebuie vizitate fiindcă sunt nedrept de frumoase. Cazare la hotel de 3* în Maribor - Slovenia

Ziua 8 (sambata, 30 martie 2019) . Maribor – Baia Mare (750  km)

Mic dejun urmat de o scurtă plimbare prin Maribor, al doilea oraș al Sloveniei. Plecăm apoi spre casă.

Data de plecare

Tarif standard

 in camera dubla (avans 50%)

Supliment camera single:

23.03.2019

430 euro

150 euro

Reducere copil <12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 100 euro

 
 

PRETUL INCLUDE:

 • transport cu autocar modern;
 • 7 nopti cazare cu mic dejun, la hotel  3*
 • 3 cine
 • vizite ghidate – insotitor grup din Romania

PRETUL NU INCLUDE:

 • intrarea cu trenul și croaziera pe insule în Veneția - aproximativ 25 euro;
 • biletele de transport public în Florența , Roma - aproximativ 15 euro;
 • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, aşezăminte de cult etc.) şi nici eventualii ghizi pentru acestea, alte vizite decat cele prevazute in program: Bilet Vatican ( online  cu ghid local 30 euro)
 • ghid local Roma antica 10 euro/ persoana
 • asigurarea medicală de călătorie sau asigurare storno.

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Baia Mare

04:00

Parcare OJT

 0 euro

Satu Mare

05:00

Catedrala – centru

            0  euro

Tg Mures

00.30

Parcare Poli 2

  20 euro

Ludus

01:00

Centru

  20 euro

Turda

01:00

Sens Vest

  20 euro

Cluj Napoca

01:30

Parcare Piata Unirii

  15 euro

 

IMBRACARI SI TRANSFERURI CONTRACOST PENTRU  MINIM 4 PERSOANE:

Oras imbarcare

Ora imbarcarii

Locul imbarcarii

Supliment transport

Oradea

04:00

Parcare Vulturul

  20 euro

Alba Iulia

01:00

Parcare Electrica

 20 euro

Sibiu

         23:00

Petrom Obor

  20 euro

Deva

23:00

Gara

  20 euro

Hunedoara

22:30

Centru

  20 euro


ACTE NECESARE:

 • pasaport sau C.I. -valabil 6 luni de la data plecarii sau carte de identitate valabila;
 • copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat.

CONDITII DE RETRAGERE:

 • 20% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 29-20 zile calendaristice înainte de data plecării;
 • 50% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face in intervalul  de 19-10 zile calendaristice înainte de data plecării;
 • 80% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face în intervalul 9-4 zile înainte de data plecării;
 • 100% din preţul pachetului, dacă renunţarea se face într-un interval mai mic sau egal cu 3 zile înaintea plecarii.

OBSERVATII:

 • Daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeasi categorie.
 • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor.
 • Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure, dar fac eforturi in acest sens: se anunta partajul la agentiile revanzatoare si la baza de date- clienti.
 • Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 12 ani.
 • Programul poate fi modificat de conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile locale. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale.
 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 • Turistul are obligatia de a respecta regulile hoteliere internationale sau regulile hoteliere specifice din tarile vizitate (sa nu deranjeze alti clienti din hotel, sa pastreze linistea, sa nu consume alimente in camera, sa nu distruga/deterioreze/pateze obiecte din camere, etc). Necunoasterea acestora, nu exonereaza turistul de la raspundere.
 •  Turistul este direct raspunzator pentru deteriorarea camerelor hoteliere sau a autocarului/mijlocului de transport, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv, care va urma sa despagubeasca institutia respectiva pentru daunele cauzate.
 • Turistul are obligatia de a respecta legile tarilor tranzitate/vizitate, indiferent daca acestea difera fata de legile din Romania. Nerespectarea acestora atrage dupa sine, raspunderea turistului respectiv in fata autoritatilor locale, agentia neasumandu-si raspunderea fata de turistul respectiv (nu se ramburseaza sume aferente serviciilor neprestate din acest motiv).
 • Turoperatorul, in pachetul de servicii de circuite culturale presteaza servicii de ghid turism din partea agentiei, dar legislatia internationala nu permite ghidajul in muzee si la obiective turistice de catre ghidul roman; ghidul roman va face prezentarea in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia. Angajarea unui ghid local poate fi absolut necesara in functie de tarile vizitate.

 

 • Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 

                          

 

 

 

 

REZERVA OFERTA / CERE INFORMATII

Servicii incluse

• transport cu autocar modern

• 7 nopti cazare cu mic dejun, la hotel 3* • 3 cine • vizite ghidate – insotitor grup din Romania


Servicii neincluse

• intrarea cu trenul și croaziera pe insule în Veneția - aproximativ 25 euro

• biletele de transport public în Florența , Roma - aproximativ 15 euro

• biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, aşezăminte de cult etc.) şi nici eventualii ghizi pentru acestea, alte vizite decat cele prevazute in program: Bilet Vatican ( online cu ghid local 30 euro) • ghid local Roma antica 10 euro/ persoana • asigurarea medicală de călătorie sau asigurare storno.

 
Parteneri Mihut Travel

Ministerul Dezvoltarii regionale si Turismului: Tel: 0800 86 82 82 ANPC: Tel: 021-313 06 09 ; 0800 08 09 09

website dezvoltat de newpixel design